Az ananász nem csak a trópusi emberek kiváltsága. Mi is termeszthetünk otthonunkban/lakásunkban. Nézzük akkor hogyan is:
1) Szükségünk van egy ananászra:
Olyan kell, ami nem rothadt, esetleg penészes, vagy nem túl puha.
________________________________________________
2) Vágjuk le a tetejét:
Csak a teteje fog kelleni, a többit elmajszolhatod. Egészségedre :)
________________________________________________
3) A levágott tetejét, kb. 36 órára szárítsuk ki, majd ültessük virágföldbe, a leveli lógjanak ki. (Majd ezek elbarnulnak, és lehullanak, nem kell megijedni, a növény nem pusztult el, csak a leveleit hullajtotta le).
4) Húzzunk erre a levélre egy zacskót (miután kiszárítottuk és elültettük). Durván 4-5 hét alatt ki fog gyökeresedni.
5) Ha ez megtörtént, a zacskót húzzuk le a levelekről, mert...:
Ez meglenne. De hol az ananászom?
6) Tegyük a következőt: Vágjuk félbe egy almát, és helyezzük jól a növény mellé. Ezután húzzuk vissza a zacskót. :)
Az alma közben el kezd rohadni... hagyjuk míg teljesen elrohad; majd szedjük le a zacskót (ismét). :)
De most ennek mi értelme volt?
7) Mivel a rohadó alma etiléngázt termel, ami az ananászt termésérésre készteti. Éréskor a virágokból termés lesz, amelyek a fedőlevelekkel és a virág szárával összenőve húsos gyümölccsé alakulnak át.
Semmi idő alatt "alig 6 hónap", akár Hawaii-on is érezhetjük magunkat otthonunkban, hiszen termést hozott kedvencünk.
Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz? :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése