Ananász ÚJ!

  Az ananász a világ minden táján népszerű gyümölcs; főleg a trópusokon. Az emberek mindenhogyan fogyasztják: nyersen, fagyasztva, aszalva, üdítőként, de még lekvárt is főznek belőle. 

Az ananász nem csak a trópusi emberek kiváltsága. Mi is termeszthetünk otthonunkban/lakásunkban. Nézzük akkor hogyan is:


 
 1) Szükségünk van egy ananászra


Olyan kell, ami nem rothadt, esetleg penészes, vagy nem túl puha.










________________________________________________








2) Vágjuk le a tetejét: 

Csak a teteje fog kelleni, a többit elmajszolhatod. Egészségedre :)






________________________________________________




3) A levágott tetejét, kb. 36 órára szárítsuk ki, majd ültessük virágföldbe, a leveli lógjanak ki. (Majd ezek elbarnulnak, és lehullanak, nem kell megijedni, a növény nem pusztult el, csak a leveleit hullajtotta le).

4) Húzzunk erre a levélre egy zacskót (miután kiszárítottuk és elültettük). Durván 4-5 hét alatt ki fog gyökeresedni.

5) Ha ez megtörtént, a zacskót húzzuk le a levelekről, mert...:

Ez meglenne. De hol az ananászom?   
 
6) Tegyük a következőt: Vágjuk félbe egy almát, és helyezzük jól a növény mellé.  Ezután húzzuk vissza a zacskót. :) 
Az alma közben el kezd rohadni... hagyjuk míg teljesen elrohad; majd szedjük le a zacskót (ismét). :)

De most ennek mi értelme volt?


7) Mivel a rohadó alma etiléngázt termel, ami az ananászt termésérésre készteti. Éréskor a virágokból termés lesz, amelyek a fedőlevelekkel és a virág szárával összenőve húsos gyümölccsé alakulnak át. 
Semmi idő alatt "alig 6 hónap", akár Hawaii-on is érezhetjük magunkat otthonunkban, hiszen termést hozott kedvencünk.


Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz? :)










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése